Upp

Öka fastighetens värde med smart renovering

Tidigare har det alltid varit allmänt känt att det fanns rejäla pengar att hämta på bostadsmarknaden om man renoverade sin bostad eller fastighet. Framförallt gällde detta om man dessutom bodde i eller runt omkring Stockholmsområdet. Det har dock blivit lite oklart framförallt på senare tid om detta fortfarande är en så pass stor vinstaffär. Som det ser ut idag så kan man faktiskt fortfarande tjäna en hel del pengar på att just renovera och sälja sin bostad eller fastighet. Det som skiljer mot hur det var förr är att man idag måste ha mycket mer koll på hur marknaden ser ut för att kunna sälja till rätt person och vid rätt tillfälle.

Hur mycket värdet ökar beror givetvis på hur mycket som måste göras och vad byggnaden är i för skick rent generellt. Ju bättre skick efter renovering ju mer pengar kommer affären att kunna ge. En annan väldigt viktigt faktor som kommer att spela en stor roll när den slutgiltiga prissättningen kommer att sättas är självklart också byggnadens läge. Är det en byggnad i ett perfekt läge med till exempel havsutsikt som dessutom nyligen blivit renoverad till toppskick så kommer värdet direkt att skjuta i höjden. Även om läget är av det lite sämre slaget så kommer en rejäl renovering fortfarande kunna höja värdet rätt ordentligt även om höjningen inte blir lika stor som om läget hade varit perfekt.

Om det är så att du bor i Göteborgs-området så finns det flera bra firmor som kan hjälpa dig med din renovering. Ett exempel på dessa är G Jonassons EL AB som erbjuder flera olika typer av tjänster. En smart ljussättning kan göra att hela bostaden ser fräschare ut. Företaget installerar dessutom värmepumpar för att göra fastigheten mer energisnål. Ha dessutom i åtanke att du vid såna här typer av tjänster kan ta del av ROT-avdraget vilket innebär att den totala arbetskostnaden som du får betala kommer att halveras.