Upp

Linköping bygger bort bostadsbristen

När det kommer till detta med bostäder är det många frågor som dyker upp. Bristen av bostäder är ett stort problem i landet just nu, och det är framförallt de unga som drabbas av det här. Det är inte lätt att komma hemifrån om man inte kan få tag på någonstans att bo. Detta får till följd att många huserar hemma hos föräldrarna längre än de egentligen vill.

Bygga bort bostadsbristen

En av alla städer som lider av den rådande bostadsbristen är Linköping. Vill man då också bo i innerstaden så kan det vara näst intill omöjligt.

Men nu ska man försöka bygga bort bostadsbristen här. Bland annat satsar man på småbostäder och man kommer också bygga om vindar till lägenheter. Detta är mycket effektivt, och det kommer gynna unga människor. Det är ofta unga som vill ha dem här lite mindre lägenheterna.

Detta med att utnyttja de hus som redan finns är en mycket bra idé, och det har visat sig fungera bra förut. Gissningsvis kommer vindslägenheterna bli mycket populära. Om man är intresserad så kan det vara bra att redan nu sätta upp sig i kö på dessa. För vem vill inte ha en vindsvåning med magnifik utsikt över Linköping, en av Sveriges vackraste städer?

- Vi vet att det kommer att behöva byggas ungefär 700-800 lägenheter per år i Linköping och Stångåstaden kommer att stå för 300-400 av de här varje år, säger Muharrem Demirok, kommunalråd i Linköping.

Här kan du se ett inslag från SVT:s Östnytt om detta:

Mer om bostäder och bostadssituationen i landet kan du läsa här på DN.se och här på TBO-Haglinds.se.