Upp

Förnya trädgården med egengjorda betongkrukor

Betong har aldrig varit hetare. I trädgården är betong alltid ett tacksamt element att använda sig av – men nu är det dessutom hur modernt som helst! Betongkrukor är ett enkelt sätt att implementera betong I din trädgård (eller på balkongen) utan att behöva ta till några drastiska åtgärder. Bara din egen ambition sätter gränserna; projektet kan bli precis hur enkelt eller komplicerat som du har tid och lust med.

Livåleva är ett livsstilsmagasin på nätet och de har publicerat en DIY-guide (gör det själv-guide) för betongkrukor som ser betydligt mer avancerade ut än de är, men passar lika bra till hobbygjutare som riktiga proffs. Till Livålevas betongkrukor behövs betong, vatten, hinkar alternativt innerkrukor, kork, munskydd, gummihandskar och spetsduk eller liknande för att skapa mönster. Här finns stora möjligheter till egna idéer. Betongen blandas i hinkar enligt Livålevas instruktioner och härdar sedan till trendiga och funktionella kärl åt nästa säsongs växter. Det finns också möjlighet att vända sig till ett cementgjuteri som Flinta Konstbetong, som kan hjälpa dig med inredningen till trädgården.

John Casey på This Old House har guiden för dig som är snäppet mer ambitiös i ditt krukgjutande. Guiden har skickats in av Cristopher Beidel som äger ett företag specialiserat på handtillverkade möbler i Brooklyn. Proceduren uppskattas ta omkring två dygn och kostar uppskattningsvis $80, motsvarande cirka 580 kronor, men resulterar i pampiga krukor som passar perfekt utanför ytterdörren. This Old Houses krukor kan dock vara svåra att få plats med på en balkong – allt beroende på balkongens storlek, naturligtvis.